Acasă / Blogging / Cum să alegi o nișă pentru a face Bani din Bloguri

Cum să alegi o nișă pentru a face Bani din Bloguri

Cum să alegi o nișă

Internetul a evoluat foarte mult în ultimii ani și astăzi găsești o multitudine de bloguri, pe teme diferite, de forme și dimensiuni diferite. Dacă ar fi să clasificăm blogurile, le-am putea împărți în două categorii: bloguri generaliste și bloguri de nișă. Aceste două categorii reprezintă deciziile conștiente ale bloggerilor: vor scrie despre orice sau vor scrie despre un singur lucru. Îmi place să citesc bloguri generaliste, cu subiecte din orice domeniu, deoarece aflu multe lucruri noi. Însă atunci când caut un singur lucru, apelez la blogurile de nișă. În aceste bloguri, totul se învârte asupra unui singur lucru (de exemplu: creșterea viermilor de mătase, creșterea albinelor, cum să faci Bani din Bloguri, etc.). Astăzi mi-am propus să îți vorbesc despre blogurile de nișă și despre cum să alegi o nișă pentru a face Bani din Bloguri.

Dacă te-ai hotărât să îți faci un blog de nișă, înainte de orice, trebuie să alegi nișa blogului, adică să te hotărăști despre ce vei scrie pe blogul tău. Trebuie să acorzi foarte multă atenție acestui pas, deoarece aceasta este una din cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei dacă te-ai hotărât să îți începi cariera de blogger profesionist.  Alegerea nișei este primul pas. După ce te-ai hotărât despre ce vei scrie pe blog, urmează alte decizii la fel de importante, cum ar fi:

 • alegerea numelui pentru domeniu;
 • alegerea numelui pentru blog;
 • alegerea spațiului de găzduire;
 • alegerea platformei pe care va funcționa blog-ul;
 • tema folosită;
 • plugin-uri și alte îmbunătățiri.

Își voi vorbi mai pe larg și te voi sfătui cum să faci cea mai bună alegere în articolele mele viitoare.

 

Ce este aceea o nișă?

Mulți cititori nu înțeleg exact ce este nișa, fiind foarte confuzi. De aceea m-am hotărât să îți explic acest lucru mai pe larg.

Nișa (în limba engleză „niche”) este o parte a pieței pe care tu ai identificat-o ca având câteva caracteristici speciale și pe care merită să o promovezi. Este domeniul în care tu ai vrea să acționezi și să faci bani.

Iată câteva exemple de nișe: dezvoltare personală, finanțe, sănătate, modă, sfaturi pentru blogging, tehnologie, muzică, sport, grădinărit, dresajul câinilor, cursuri de tenis etc. Chiar dacă exista o mulțime de nișe, trebuie avut în vedere dacă are cumpărători pe piață și posibilitatea de a face bani. De asemenea, la fiecare nișă pot fi găsite sub-nișe. O nișă importantă ar fi sănătatea, iar ca sub-nișe pot fi: cum să slăbești, cum să mănânci sănătos, alimente bio, fitness, exerciții de respirație, meditație, etc.

Un lucru foarte important este acela de a avea suficiente cunoștințe despre nișa aleasă, astfel încât să abordezi cu ușurință subiectele din nișa respectivă. Astfel, vei fi perceput ca un expert în domeniu iar cei interesați iți vor cere sfaturi și chiar vor cumpăra produsele tale.

 

De ce să alegi o nișă pentru blogul tău?

 Încă nu ai înțeles pe deplin de ce este necesar să alegi o nișă pentru blogul tău? Alegerea unei nișe îți conferă mai multe avantaje:
 • dacă scrii articole concentrate în jurul unei singure teme, vei capta mai ușor atenția cititorilor tăi, îi vei transforma în cititori fideli și mai apoi în cumpărători;
 • dacă scrii articole de calitate,  ai toate șansele să devii cunoscut în domeniul tău ca fiind un expert, astfel produsele tale vor fi la mare căutare;
 • blogul tău va fi găsit mai ușor de motoarele de căutare deoarece acestea acordă ușor un rank mai mare pentru un blog care se concentrează pe un singur domeniu;
 • blogul tău va fi mai ușor de monetizat. Cititorii vin pe blogul tău pentru a rezolva un aspect legat de domeniul despre care tu scrii. Dacă tu promovezi produsele partenerilor la care tu ești afiliat, sau chiar propriile tale produse care rezolva problema respectivă, este foarte probabil ca aceștia să cumpere produsul pe care tu îl ai la vânzare.

 

Cum să alegi nișa potrivită?

Dacă nu ai fost foarte atent când ai ales nișa blogului tău, când îți vei da seama că nu este cea potrivită pentru tine s-ar putea să fie prea târziu pentru a o lua de la capăt. În tot acest timp ai pierdut foarte mult timp și poate chiar bani în încercarea de a face bani din bloguri cu ajutorul unei nișe greșite. Multă lume ar putea crede că toate nișele sunt egale, iar dacă intră pe o anumită nișă, vor lua o bucățică din marele tort. Dar acest lucru nu este deloc adevărat. Cititorii vor plăti pentru un produs sau un serviciu pe care tu îl oferi atât cât consideră ei că valorează. Dacă produsul sau serviciul este considerat extrem de valoros pentru ei, atunci vor fi dispuși să plătească prețul pe care tu îl ceri. Altfel, dacă calitatea produsului sau serviciului este îndoielnică și nu i-a convins pe cititori să cumpere, chiar dacă prețul cerut de tine este unul foarte mic, ei nu vor cumpăra.

Când te-ai hotărât să îți alegi o nișă pentru blogul tău, trebuie să ții cont de următoarele criterii pentru a nu eșua:

 • nișa aleasă trebuie să aibă legătură cu ceva ce te pasionează – dacă faci un lucru care nu te pasionează te vei plictisi destul de repede și vei renunța. La fel ca tine sunt și alte persoane pasionate de un anumit lucru despre care s-au hotărât să scrie, însă dacă nu te vei dedica domeniului ales și nu vei scrie articole de calitate, într-un număr destul de mare, nu vei avea un venit satisfăcător din activitatea ta online;
 • nișa aleasă trebuie să fie despre ceva practic – dacă vei aborda un lucru practic, vei fi urmărit de mai mulți oameni care pe viitor îți vor cumpăra produsele. Altfel vei fi nemulțumit să vezi că foarte puține persoane sunt interesate de blogul tău, iar dacă va fi și costisitor, vei renunța;
 • nișa aleasă trebuie să genereze profit – chiar dacă ai găsit o nișă practică, dar nu obții profit de pe urma blogului tău, vei considera că este o pierdere de timp și vei renunța.

Într-un articol viitor îți voi prezenta întrebările pe care tu trebuie să ți le pui pentru a fi sigur că ai ales o nișă bună pentru a face bani din bloguri.

 

Mulțumesc pentru că ai citit acest articol! 

Dacă ți-a plăcut și crezi că este util, te rog să dai share și să îl recomanzi și prietenilor tăi. 

Pentru orice întrebare, te rog să îmi lași un comentariu mai jos.Abonează-te la newsletter și vei primi pe e-mail cele mai noi articole de pe BanidinBloguri.ro

Verificați și

creare blog 100% gratuit

Cum să îți faci un blog gratuit

Încă din primii ani de după Revoluție, toată lumea simțea nevoia să se exprime liber, …

2 comentarii

 1. Buna ziua. As dori sa imi fac un blog de home design insa nu stiu de unde sa incep. Am observat ca in acest domeniu imaginile sunt foarte importante, insa astfel de imagini se gasesc foarte rar pe site-urile care ofera imagini gratuite. Ati putea sa imi dati cateva sugestii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *