Acasă / Blogging / Cum să îți faci un blog gratuit

Cum să îți faci un blog gratuit

Cum să îți faci blog gratuit 100%

Încă din primii ani de după Revoluție, toată lumea simțea nevoia să se exprime liber, să își împărtășească ideile, gândurile, să se facă auzit. Cel mai bun mijloc pentru a realiza aceste lucruri a fost Internet-ul. Primul spațiu unde oamenii puteau să comunice liber fost mIRC-ul. Au urmat apoi Yahoo! Messenger, DC++, Hi5, My Space, iar acum Facebook, Twitter, Pinterest și altele. Ultima fiță acum este să ai blog. Rămâi alături de mine în continuare și îți voi arăta cum să îți faci un blog gratuit.

După ce am analizat împreună în articolul 10 motive ca să iți faci un blog ceea ce ne determină să dorim să avem un blog, a sosit timpul să vedem de ce avem nevoie pentru a face un blog gratuit.

Prima întrebare pe care ți-o voi adresa atunci când îmi vei spune că vrei să îți faci un blog va fi „De ce vrei să îți faci un blog?”. Sunt sigur că vei găsi repede câteva motive plauzibile care să îți justifice alegerea făcută. Dar apoi voi intra mai în subiect și uitându-mă în ochii tăi, te voi întreba: „Câți bani ești dispus să investești în acest proiect al tău?”. Atunci se va așterne tăcerea. Eu voi aștepta răspunsul tău, iar tu te vei uita nedumerit la mine. Într-un final îmi vei răspunde „Păi, știi, mai am și alți colegi care și-au făcut blog-uri gratuite pe diverse platforme, gen WordPress, Blogger, Blogspot, … Credeam că nu te costă nimic să îți faci un blog”.

Sunt destule persoane care își fac bloguri, scriu frumos, ordonat, coerent articole bune pe blogul lor și te fac să îți dorești să revii iar și iar pentru a citi ultimele noutăție, dar nu mă pot împăca cu ideea ca au ales să își găzduiască blogul pe platforme gratuite gen WordPress, Blogger, Blogspot și altele. Astfel, în loc să aibă un nume frumos pentru blog, s-au mulțumit sa aibă numele prenumenume.blogger.com, numeafacere.wordpress.com, altnume.blogspot.com sau alte nume ca și subdomenii la cei care te lasă să le folosești gratuit platforma pentru a-ți face un blog. Principalul dezavantaj, pe lângă faptul că blogul tău nu va avea un nume scurt și frumos, este acela că platformele gratuite care găzduiesc bloguri nu îți dau voie să instalezi teme sau plugin-uri din afara lor și nici nu te lasă să intervii în codul temei sau plugin-ului instalat.

Nu sunt de acord cu această alegere deoarece știu că există și alte alternative foarte ieftine care merită toți banii. De exemplu îți poți cumpăra un domeniu .com, .info, .net, etc. la prețuri până în 10 euro / an, sau domenii .ro la prețuri începând de la 190 lei pe perioadă nedeterminată. Poți găsi gazduire pentru blog pe servere aflate în România, care se comportă foarte bine, la prețuri începând de la 1 euro / lună. Dar există și varianta realizării unui bog gratuit, fără să fie nevoie să dai bani, însă să beneficiezi de toate avantajele pe care ți le oferă domeniile, găzduirea, temele și plugin-urile plătite.

Iată de ce ai nevoie ca să îți faci un blog gratuit și să te apuci de blogging:

 1. o adresă de e-mail gratuită;
 2. spațiu de găzduire gratuit;
 3. un nume de domeniu gratuit;
 4. o platformă de blogging gratuită;
 5. o temă gratuită;
 6. plugin-uri gratuite.

Deoarece este mai mult de discutat la fiecare și pentru că vreau să vă explic pas cu pas cum se face, voi aborda fiecare subiect în parte într-un articol separat.

 

Mulțumesc pentru că ai citit acest articol! 

Dacă ți-a plăcut și crezi că este util, te rog să dai share și să îl recomanzi și prietenilor tăi. 

Pentru orice întrebare, te rog să îmi lași un comentariu mai jos.

[ninja-inline id=1348]

Verificați și

Gmail Logo

De ce să îți faci cont gratuit de e-mail pe Gmail?

Salut! Sunt Șerban de la BanidinBloguri.ro și în acest articol mi-am propus să îți prezint …

3 comentarii

 1. Bună! adresa mea de e.mail este raduleadorian@yahoo.com ! Gmail pot face numai de.pe calculator?

 2. gmail pot face doar pe calculator?

 3. Salut!

  Nu am înțeles prea bine întrebarea ta. Dacă dorești să îți creezi un cont de e-mail și pe Gmail, poți face acest lucru de pe un calculator, laptop, tabletă sau smartphone. Trebuie doar să ai conexiune la internet.

  Personal, recomand crearea și folosirea unui cont de e-mail pe Gmail deoarece te ajută foarte mult atunci când îți dezvolți propriul tău blog. Te invit să citești mai multe despre aceasta în următorul articol:De ce să îți faci cont de e-mail pe Gmail?

  De asemenea, următorul articol s-ar putea să îți fie de ajutor deoarece vei afla Ce servicii gratuite ne oferă Google?

  Dacă mai ai și alte întrebări sau nelămuriri, te rog să folosești pagina dedicată Întrebări și răspunsuri

  O seară bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *